Wat een kennisupdate! Wist je bijvoorbeeld dat een onderwatercamera ook als een drone wordt gezien? De snelheid waarmee een drone op een plaats delict kan zijn is zo veel sneller dan wanneer je mensen erop af moet sturen. De inzet van een drone om een mens in geval van spoed snel naar een ziekenhuis te brengen is levensreddend.

Na een plenaire aftrap van wethouder Wim Willems verdeelden de aanwezigen zich in meerdere gezelschappen om de workshops te volgen van Dick Bouwhuis (Newsecure), Abeje Y. Mersha, Professor of Unmanned Robotic Systems at Saxion University of Applied Sciences en Dirk Bekke namens Nimo Drone Security. In de workshop van de laatste zijn security oplossingen onderzocht op toepassingscases en doorontwikkel vraagstukken, hetgeen heeft geresulteerd in een vervolg onderzoekstraject in samenwerking met het Veiligheidslab, projectleider Henk van Ee.

Een drone in vliegende actie mocht uiteraard niet ontbreken, demonstraties op de (zonovergoten) parkeerplaats van NewTechpark waren in goede handen van Kees Koning, blended coach bij Aventus.

De aftermovie is van de hand van Joppe van Gent, ApolloProducties.