In september start de eerste lichting van de splinternieuwe deeltijdmaster Veiligheid en Digitalisering. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals die een leidende rol spelen in complexe vraagstukken op het snijvlak van veiligheid en digitalisering. De deeltijdvariant duurt twee jaar. De voltijdvariant die in 2025 van start gaat duurt een jaar. Alle colleges vinden plaats op onze locatie in Apeldoorn.

Aansluiting bij de praktijk

Een interdisciplinair team met docenten en onderzoekers van de lectoraten Maatschappelijke Veiligheid, Modelleren van Maatschappelijke Impact, Weerbare Democratie, Data Driven Innovation, Technologies for Criminal Investigations van Hogeschool Saxion de vakgroep Design and Analysis of Communication Systems van de University of Twente en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) staat klaar om te beginnen. Zij ontwikkelden deze master in nauwe samenwerking met het werkveld. Daarmee is de aansluiting op de praktijk uitstekend geborgd.

Mark Dorenbusch, programmamanager Onderwijs bij het CVD: ‘Mede dankzij de deskundige inbreng en grote betrokkenheid van onze onderwijspartners en onze partners in het bedrijfsleven staat er een opleiding die alles in zich heeft waar wij als CVD voor staan en die professionals en studenten voorbereidt op de uitdagende veiligheidsvraagstukken van de digitale wereld. Ik ben er trots op dat we na een periode van intensieve voorbereidingen deze interdisciplinaire masteropleiding kunnen aanbieden en verheug mij op de start.’

Informatiebijeenkomst op 13 juni

Wil je meer weten, kom dan op 13 juni van 15:00 tot 16:30 naar de informatiebijeenkomst bij het CVD in Apeldoorn. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar hoofddocent Renze Tjoelker: R.Tjoelker@Saxion.nl.


Meer weten? Bekijk de interessepagina op de website van Saxion.

Klik hier voor meer!
Initiatiefnemers: