Ondernemerschap en innovatie
De innovatieHUB is binnen het CVD de plek waar onderzoek, onderwijs en ondernemerschap worden samengebracht rondom de thema’s veiligheid en digitalisering. Zodat kennis en inzichten uit deze samenwerking impact maken in de beroepspraktijk binnen bestaande, nieuwe bedrijven en (publieke) organisaties. De HUB streeft ernaar om:
- Een kennisdeling motor rondom veiligheid en digitalisering te zijn in een ondernemend ecosysteem binnen en buiten de regio;
- Kennis uit onderzoek en onderwijs middels ondernemerschap en ondernemendheid de regio in te brengen;
- Samen met collega’s en de aangesloten CVD-partners een learning community te ontwikkelen via structurele samenwerkingen met de beroepsopleidingen en economische partners.
In de praktijk betekent dit dat wij schakel tussen het (publieke) bedrijfsleven en het onderwijs zijn: wij zetten de expertise van studenten en collega’s van onze aangesloten kennisinstellingen in om elkaar verder te helpen en innovatie aan te jagen.
Onderwijsopdrachten
De HUB haalt uitdagingen binnen organisaties op, om deze vervolgens als onderwijsopdracht in de brengen. Na de zomer starten er verschillende groepen diverse studenten die aan (interdisciplinaire) vraagstukken gaan werken op het gebied van (fysieke) veiligheid en digitalisering. De eventueel boeiende en relevante uitkomsten van de vraagstukken kunnen de studenten via coaching vanuit de HUB, omzetten in business cases en hun vraagstuk verder uitwerken tot een professioneel product of dienst.
Ben of ken jij een organisatie waarbij er een mooie uitdaging te wachten waar je expertise vanuit onze kennisinstellingen bij kunt gebruiken? Neem dan contact op met Chiel de Nijs (c.denijs@saxion.nl)
Cybercheck scan
De komende tijd gaat de HUB de cybercheck scan voor het MKB aanbieden, waarbij je als organisatie inzicht krijgt in de verbetermogelijkheden op het gebied van cybersecurity.
Wil jij inzicht krijgen hoe cyberveilig jouw bedrijf is of wil je meer weten over de scan? Hier vind je meer informatie.
Ondernemerschap én ondernemendheid
De HUB scout boeiende en relevante uitkomsten van vraagstukken uit het MKB en kijkt of ze omgezet kunnen worden naar business cases. Daarnaast coachen wij studenten die ondernemen op het gebied van Veiligheid & Digitalisering, zoals Wietse Hendriks van GRA security. Wietse heeft IVK/SEC aan Saxion gestudeerd en is via het Saxion Centrum voor Ondernemerschap afgestudeerd in zijn eigen bedrijf. Opzoek naar trainingen over information security en riskmanagement? Wietse helpt je graag verder.
Geen ondernemende ambities hebben maar wel meer willen leren over ondernemende vaardigheden binnen je werk? De HUB faciliteert intrapreneurship sessies voor collega’s en studenten. Meer informatie kan je opvragen bij Lynn Spendel (l.s.spendel@saxion.nl).
Kennis sessies en evenementen
De HUB werkt samen met andere partners aan kennis sessies en evenementen, om kennis te verspreiden én elkaar beter te leren kennen.
Binnenkort staan er diverse evenementen op de planning, waaronder een netwerkbijeenkomst over Chatgtp, de Dag van de Ondernemer, een hackathon met HBO ICT en diverse lunchlezingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Vragen of ideeën over onze kennis sessies en evenementen? Neem dan contact op met Elleke Lieverdink (e.r.lieverdink@saxion.nl).
Informatie over de CVD Innovatiehub projecten
De Innovatiehub van het centrum voor veiligheid end digitalisering is de plek waar onderzoek, onderwijs en ondernemerschap binnen het CVD worden samengebracht rondom de thema’s veiligheid en digitalisering. Zodat kennis en inzichten uit deze samenwerking impact maken in de beroepspraktijk binnen bestaande en nieuwe bedrijven. De hub helpt bij onderzoek over actuele vraagstukken door deze beet te laten pakken door studenten die worden ondersteund door specialisten op diverse domeinen van binnen het Saxion maar ook daarbuiten. Binnen deze projecten laten we studenten kennis maken met de thema’s veiligheid en digitalisering en de bedrijven die hierbij actief zijn.
Werkwijze
Voor uitvoering van de projecten is binnen het Saxion een breed aantal opties beschikbaar waarbij (groepen van) studenten van verschillende opleidingen en academies zich samen met vakdocenten circa 20 weken in zullen zetten om uw vraagstuk te beantwoorden. Meestal trappen de projecten af in september of februari. Graag nemen wij contact met u op om de beste match te maken die het beste past bij uw uitdaging.
Vanzelfsprekend worden de bevindingen gepresenteerd aan de stakeholders en vind er schriftelijke verslaglegging plaats, naast andere producten die logischerwijs voortvloeien uit bovenstaand.