Nieuw onderwijsaanbod

Associate degree Information Security

Tijdens de Associate degree Information Security werk je aan je eigen professionele kennis en vaardigheden in vier grote praktijkopdrachten. Hierbij integreer je onderwerpen als risicomanagement, informatiebeveiliging en cybersecurity. Je leert om anders te kijken naar het gedrag binnen organisaties.

Lees meer over de opleiding

Bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence

Wat hebben de startpagina van Netflix, ChatGPT en de besturing van zelfrijdende auto’s met elkaar gemeen? Allemaal maken ze slim gebruik van data en de toepassing van Artificial Intelligence. Binnen deze studie staan wiskunde, statistiek, machine learning en programmeren centraal. Zie jij jezelf al verbeteringen doorvoeren in de gezondheidszorg, sportprestaties analyseren of veiligheid vergroten? De rode draad is altijd mensen, organisaties, ethiek én onze maatschappij. Dat is wat dit vakgebied zo boeiend maakt!

Lees meer over de opleiding

Master Veiligheid en Digitalisering

In een wereld waar traditionele veiligheidsthema's zoals criminaliteit en rampen steeds meer verstrengeld raken met technologische vooruitgang, staan we voor nieuwe uitdagingen. Van het versterken van cyberweerbaarheid tot het ethisch gebruik van data en het bestrijden van online fenomenen zoals complottheorieën. Ben jij klaar om deze complexe vraagstukken aan te pakken? Ontdek jouw rol in de toekomst van veiligheid door onze interdisciplinaire masteropleiding te volgen.

Lees meer over de master

Huidig onderwijsaanbod MBO

Veiligheidsacademie niveau 3 en 4

Van een uniformdrager die zich bezighoudt met orde en veiligheid wordt heel wat verwacht. Of je nu werkt in de particuliere beveiliging of als stadswacht, toezichthouder, politieagent of militair: je bent het visitekaartje van de organisatie waarvoor je werkt. Door je uniform val je direct op en daarom is het essentieel dat je je taken in en voor de maatschappij precies en gedisciplineerd uitvoert.

ICT-onderwijs

Cloud, Internet of Things, security, hacken en glasvezel: ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologie en IT gaan snel, maar jij volgt ze allemaal met jou opleiding als ICT expert.

Lees meer over de Veiligheidsacademie Lees meer over ICT-onderwijs

Huidig onderwijsaanbod HBO

Integrale Veiligheidskunde

Brand op een industrieterrein, gevaarlijke werksituaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, de organisatie van grote evenementen en problemen in achterstandswijken. Veiligheid speelt eigenlijk overal een rol. De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt je op tot veiligheidsexpert.

Securitymanagement

Hoe voorkom je dat bedrijven te maken krijgen met fraude, diefstal, cybercrime of terreur? En als het toch misgaat, hoe beperk je dan de schade van een incident of calamiteit? Bij de opleiding Security Management leer je hoe je criminele acties voorkomt en ertegen optreedt als ze toch gebeuren.

Lees meer over Integrale Veiligheidskunde Lees meer over Securitymanagement

Minoren

Minor Cybercriminaliteit en Cyberweerbaarheid

In deze minor gaan we nader in op verschillende aspecten van digitalisering en cybercriminaliteit, online schadelijk gedrag en de impact daarvan op de veiligheid van en in de samenleving. Op welke wijze ontstaat cybercriminaliteit en online schadelijk gedrag en hoe kunnen we burgers en organisaties daar tegen beschermen?

Meer informatie minor Cybercriminaliteit en Cyberweerbaarheid
Minor NIPV brandweerzorg

De wereld verandert razendsnel en wordt steeds complexer. Hierdoor ontstaan ook nieuwe – deels nog onbekende – risico’s en dreigingen waartoe we ons moeten verhouden. Complexe, maatschappelijke ontwikkelingen vormen de reden om continu te werken aan meer inzicht in en begrip van risico’s en veiligheid in de leefomgeving. Om die reden ga je tijdens deze minor aan de slag met verschillende onderwerpen binnen de wereld van publieke veiligheid. Een veranderende wereld vraagt immers andere kennis en vaardigheden van onze toekomstige (veiligheids-)professionals.

Meer informatie minor NIPV brandweerzorg
Minor Intelligence

In de minor leer je intelligence technieken om een zo compleet mogelijk overzicht te maken van verschillende betrokkenen, standpunten en belangen die meespelen bij complexe maatschappelijke vraagstukken. Door middel van ‘intelligence mapping’ leer je vraagstuk en context op een overzichtelijke manier in kaart te brengen.

Meer informatie minor Minor Intelligence
Minor Cybersecurity

Deze minor stelt Safety and Security-studenten in staat om hun kennis voornamelijk op het digitale aspect van veiligheid en beveiliging te verdiepen. Studenten met een technische achtergrond in IT en robotica kunnen hun kennis verbreden door rekening te houden met de beveiligingsfactor. In deze minor leren we cyber risico's te identificeren en aan te pakken en gaan we dieper in op methodologieën en tegenmaatregelen om ze te beperken, met de nadruk op toepassingen voor kritieke infrastructuren.

Meer informatie minor Cybersecurity

Heb je vragen over ons onderwijsaanbod? Mail gerust naar onze programmamanager Mark Dorenbusch

Neem contact op
Initiatiefnemers: