Samenwerken om het tekort aan cybertalent op te lossen

Het National Cyber Summer Event, dat op 4 juni 2024 plaatsvond in Den Haag, was een succes. Meer dan 150 innovators, onderzoekers en overheidsvertegenwoordigers kwamen bijeen om het belang van onderwijs en leven lang ontwikkelen voor professionals in cybersecurity te bespreken. Door op dit vlak de krachten te bundelen kan de slagkracht binnen de cyberbeveiligingssector worden verstevigd.

Het evenement werd georganiseerd door dcypher in samenwerking met de Academic Cyber Security Society (ACCSS) en Cyberveilig Nederland (CVNL). Zij stelden een inhoudelijk sterk programma samen met interactieve sessies en posterpresentaties van 15 organisaties – waaronder het CVD - die een breed scala aan ideeën en innovaties op het gebied van cyberbeveiliging lieten zien.

Tijdens het evenement nodigde Fadime Kece van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het cybersecurity werkveld uit om samen te werken aan het oplossen van het tekort aan talent. Daarbij presenteerden Mark Ruijsendaal en Jasmijn Al Kenany van onze partner Security Delta (HSD) en Ben Kokkeler en Leontien Kalverda van CVD - Centrum voor Veiligheid en Digitalisering huidige en toekomstige initiatieven uit de Human Capital Agenda Security.

Onze gezamenlijke deelname komt voort uit de Human Capital Agenda Security, die samen met zo'n 70 partijen uit heel Nederland is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door nog veel meer betrokken partijen. Dit wordt ondersteund door de strategische alliantie die in juni 2023 werd ondertekend door HSD en CVD. Door onze krachten te bundelen willen we onze executiekracht op het gebied van knelpunten in de arbeidsmarkt voor cybersecurity versterken en de cyberweerbaarheid van Nederland vergroten.

Wij danken alle gesprekspartners voor hun input en inspiratie en zien uit naar verdere samenwerking in dit uiterst relevante werkveld.


Poster A1 Cyber Summer Event V3 DEF
Initiatiefnemers: