Onze founding partners Hogeschool Saxion, University Twente, Politieacademie en Aventus waren samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de provincie Gelderland en de staatsecretaris van Defensie aanwezig om verschillende initiatieven die in deze regio spelen te bespreken.

Zo ging de gemeente Apeldoorn in gesprek over de mogelijkheden voor Defensie in en rondom Apeldoorn, gelet op het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie, zoals de komst van een nieuw marechaussee-eskadron van de Militaire Politie naar Apeldoorn. Een ontwikkeling die goed aansluit bij het profiel van Apeldoorn als Stad van Veiligheid.

Samen met de staatssecretaris en gasten vanuit de krijgsmacht, onderwijsinstellingen en bedrijven uit Apeldoorn en de Regio Stedendriehoek werd vervolgens verder gesproken over de kansen die er zijn voor Defensie en Rijk in de samenwerking tussen gemeente, provincie, (onderwijs)instellingen en bedrijven op veiligheidsgebied. Niet alleen in Apeldoorn en onze regio, maar ook breder in heel Nederland. Met ieders inbreng en pitches van bestuurders, ondernemers, opleiders en onderzoekers werd het een inhoudelijk inspirerend en verdiepend gesprek.

Initiatiefnemers: